Menu

over ons

Kunstbeurzen genoeg zou je zeggen, dus waarom nóg een kunstbeurs? Het idee voor Kunstbeurs 611, die toen natuurlijk nog geen naam had, ontstond al in 2018. Voor veel kunstenaars is de financiële drempel om hun werk te tonen op een beurs erg hoog. Tel daarbij op dat het publiek vaak ook nog een flinke entree betaalt, waardoor een deel van de geïnteresseerden niet wordt bereikt. Dat kan anders, was de gedachte waarmee alles begon.

Het kan anders

We zijn gaan bouwen met het idee dat het goed is om als kunstenaars gezamenlijk op te trekken en een eigen platform te creëren dat laagdrempelig en divers is. Vanuit saamhorigheid zet je een heel ander evenement neer en dat voel je. Kunstbeurs 611 is een plek waar het contact tussen kunstenaars onderling en tussen kunstenaar en publiek centraal staat. Voor kunstenaars betekent de kleinschaligheid dat ze hun netwerk kunnen vergroten, voor het publiek dat het contact met de makers directer is. Bovendien balloteren we stevig, maar staan we open voor (startende) kunstenaars van alle disciplines en leeftijden. We bieden een podium aan iedereen zonder in te boeten op kwaliteit.

Locatie

De locatie van Kunstbeurs 611 ligt misschien niet voor de hand, maar de shelter op Park Vliegbasis Soesterberg is een mooie plek die juist door het contrast een geweldige sfeer oproept. Normaal gesproken kom je niet binnen in de shelters, dus het publiek krijgt meteen een unieke kans om eens binnen te kijken. De recente geschiedenis hangt hier bijna letterlijk nog in de lucht.

 

Kunstbeurs 611 zou niet tot stand zijn gekomen zonder de hieronder genoemde fondsen, partners en sponsoren: