Menu

wie zijn wij

Het bestuur van Kunstbeurs 611 wordt gevormd door:

Nadja Willems - voorzitter
Nadja werkt vanuit haar fotostudio in Soest voor particulieren en bedrijven. Daarnaast werkt ze aan vrije opdrachten die zij exposeerde in binnen- en buitenland. Haar overtuiging dat er een tekort is aan laagdrempelige podia waar kunstenaars zich kunnen presenteren zette haar aan om te onderzoeken of ze met anderen een beurs kon organiseren die anders is.

Alice van Dongen - secretaris
Alice maakt beelden in brons, gips en van kunststof. Ze zijn vaak figuratief, maar met een knipoog omdat onvolkomendheid, tegenstrijdigheid, overdrijving en verval vaak veel meer raken. Haar beelden vertellen een herkenbaar verhaal. De actieve betrokkenheid van deelnemers bij deze beurs creëert volgens Alice een sfeer waarin het voor bezoekers fijn kunst kijken is. 

Annemieke Marinissen - penningmeester
Annemiek ondersteunt vanuit Cultuurplatform Soest de kerngroep van Kunstbeurs 611, waar ze al enige jaren secretaris en penningmeester is. Ze draagt nieuwe culturele initiatieven een warm hart toe en is al vanaf het begin betrokken bij de beurs. Samen met anderen heeft zij pionierswerk verricht om de beurs mede te realiseren.

Koen en Dees Wilgehof-Sodaar - pr en communicatie
Koen en Dees zijn een kunstenaarsechtpaar en zien zichzelf in de eerste plaats als verhalenvangers- en vertellers. Naast hun autonome werk als schilder en schrijver maken zij performances, audiovisuele en ruimtelijke installaties waarbij ze kiezen voor verschillende disciplines en cross-overs maken. Hun eigen positieve ervaring met het opzetten van de kunstbeurs Kunstruimte in 2015 was aanleiding om vanuit Wilgehof+Sodaar - creatieve communicatie het opzetten van de beurs te ondersteunen.

Anita Vreugdenhil - werkgroep randprogrammering
Anita werkt als cultuurconsulent bij RegioCultuurCentrum Idea in Soest. Daar ondersteunt ze particulieren en organisaties bij de uitvoering van een creatief project of idee en het promoten van culturele activiteiten. Ze zet graag haar kennis en netwerk in om de beurs ook voor kinderen die met hun (groot)ouders de beurs bezoeken aantrekkelijk te maken.

Trudie van Haaster - werkgroep randprogrammering 
Trudie komt oorspronkelijk uit het theater en ontwikkelde zich van daaruit tot beeldend kunstenaar. Ze werkt duurzaam en werkt daarom met textiel en andere restmaterialen die ze hergebruikt. Haar creaties bevinden zich op het snijvlak tussen fashion en sculptuur. Haar grootste inspiratiebron is wat er al is. Trudie vindt dat deze beurs een geweldig initiatief is waarmee kunst toegankelijker en bereikbaarder te maken voor kunstenaars én bezoekers.

Rina van Kilsdonk - werkgroep facilitair
Rina verwerkt veel indrukken uit andere culturen in haar schilderijen. Over haar manier van werken zegt ze: ‘Ik schilder op mijn eigenwijze manier.’ Je kunt er abstracte vormen maar ook figuren in zien zodat de werken iets toevoegen aan de werkelijkheid. Rina runde een aantal jaar haar eigen galerie in Zeist. Rina werkt graag mee aan het laten slagen van dit mooie initiatief.

Margreet Dijkstra - werkgroep facilitair
Margreet roept in haar mixed media werken spanning op tussen geometrische en botanische vormen en gebruikt daarbij verschillende technieken. Ze gaat daarbij uit van het idee dat wanneer een vierkant niet meer uitsluitend een vierkant is, of een tak niet meer alleen een tak, alles wat je ziet onderdeel is van het lijnenspel. Een kunstbeurs waarin Soest en Zeist samenwerken, op een prachtige locatie van het Utrechts Landschap, een positieve en enthousiaste organisatie: volgens Margreet zijn de ingrediënten om de beurs te laten slagen in ruime mate voorzien.

Raad van advies
Peter Schipper, Cultuur Platform Soest

 

Vacatures

Kunstbeurs 611 is doorlopend op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om vrijwilliger te worden. We zoeken mensen die tijdens de op- en afbouw van de stands kunnen helpen, de bar willen bemensen, bezoekers willen informeren etc. Er is altijd iets waar je een bijdrage aan kunt leveren voorafgaand aan of tijdens de beurs. 

Wil je meer weten? Neem contact met ons op door een mail te sturen.

 

Kunstbeurs 611 zou niet tot stand zijn gekomen zonder de hieronder genoemde fondsen, partners en sponsoren: